DEURNE – Deurne moet serieus werk maken van het oplossen van geuroverlast. Met die boodschap gaf vereniging Stop de Stank de behandeling van een bezwaar tegen een nieuwe luchtwasser plots een vreemde wending.

Siel Peijs 17-01-23

Het viel even stil toen de juridisch vertegenwoordiger van vereniging Stop de Stank maandag zijn pleidooi had beëindigd. Tijdens een zitting van de Deurnese bezwaarschriftencommissie ging hij niet zozeer in op het bezwaar dat Stop de Stank had ingediend. De vertegenwoordiger beschreef vooral hoe groot de problemen met geuroverlast in Deurne zijn.

Lees verder > ED

Brabants Burgerplatform wil in contact komen met gedupeerden van overmatige stankhinder
(> 19,4 OD) in Brabant.
Mail stank@brabantsburgerplatform.nl

Commentaar van Brabants Burgerplatform en StopdeStank.nl

Deurne heeft middel om geurhinder aan te pakken maar vreest volgens staatssecretaris voor juridische gevolgen

door Ivo Boudewijns 28-02-2023

De gemeente Deurne heeft met de Crisis- en herstelwet (Chw) een middel om bestaande geurhinder aan te pakken maar maakt er volgens staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Watersaat (IenW) geen gebruik van. Het instrument zou door de gemeente als arbeidsintensief en juridisch risicovol worden ervaren. Dat schrijft ze maandag in een brief aan de Tweede Kamer waarin zij de Kamerleden informeert over de geurproblematiek in Deurne.

Lees verder Deurne Media Group

Short URL > https://wp.me/pcty64-1cO

Categorieën: homepageSTANK