Mestfabrieken: bestaande en kandidaat locaties

Bestaande (zwart) en Kandidaat (geel) locaties van Mestfabrieken
Of open in Google Maps


 • Geef burgers in het buitengebied hun gezonde leefomgeving terug.
  Een appél op de leden van de provinicale staten. Burgers die dagelijks last hebben van stank als gevolg van de intensieve veeteelt hebben recht op bescherming, ook van de provinciale overheid.
 • Felicitatie- en kennismakingsbrief aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de heer Henk Staghouwer
  Bestuur van Brabants Burgerplatform feliciteert de bewindsman en maakt kenbaar hem – voor zover past bij de doelstelling en de mogelijkheden – graag met raad en daad terzijde te staan.
 • Provincie Brabant wil ommekeer landbouwbeleid en tegelijk lonken naar de vee-industrie
  Geert Verstegen en Frank van den Dungen 12-11-21 in het Eindhovens Dagblad STERKSEL – Het nieuwe ‘Brabantse beleidskader landbouw en voedsel 2030’ is uit. Het jaartal is nieuw. Het beleidskader zelf helaas niet echt. Het is een halfslachtige voortzetting van de oude koers.  Bij het lezen van dit stuk vroegen we ons […]
 • DE ONMOGELIJKE BRUILOFT VAN MEER & BETER
  Hoe lang blijft ons provinciebestuur nog geloofwaardig als het blijft volharden in deze beleidsmatige spagaat? Je kunt niet enerzijds pleiten voor circulair, natuurinclusief, biologisch, biodivers en bodemverbeterend op het platteland, als je op datzelfde platteland vrij spel geeft aan de groei van industriële veehouderij, roofbouwteelt, mestfabrieken en het hele scala aan ketens van bedrijvigheid daar omheen.
 • BRABANT KAN DRIE KEER BETER
  Open brief aan de Provinciale Staten Brabant presenteerde trots zijn nieuwe coalitie en de update van het bestuursakkoord. Maar wij zijn als Brabants Burgerplatform eerder teleurgesteld dan trots. Drie progressieve partijen, D66, Groen Links en de PvdA, zijn tot de coalitie toegetreden, maar in het programma zijn nauwelijks sporen terug […]
 • MAAK HET PLATTELAND WEER GEZOND
  Open brief aan Mevrouw Mariëtte Hamer, fractievoorzitters en overige leden van de Tweede Kamer. U bent nu bezig met het opstellen van een nieuw regeerakkoord waarin, naar wij vurig hopen, écht werk gemaakt wordt van de transitie van de landbouw.

Brabants Burgerplatform op Facebook over Mestfabrieken

Artikelen van Max5Odeur over mestverwerking

Omroep Brabant : Nieuws over Mestverwerking

Eindhovens Dagblad over Mestfabrieken

Brabants Dagblad over Mestfabrieken

Gelderlander over mestfabrieken

BN de Stem over mestfabrieken