Brabants Burgerplatform stapt uit het overleg Uitvoering Mest, nadat zij merkte dat er stelselmatig niets met hun bijdragen werd gedaan.

Brabants Burgerplatform stapt per direct uit mestoverleg: ‘We doen niet voor de schone schijn mee’
Geert Verstegen, voorzitter van het Brabants Burgerplatform. © Theo Peeters
Geert Verstegen, voorzitter van het Brabants Burgerplatform. © Theo Peeters

Frank van den Heuvel 15-02-23,

DEN BOSCH/EINDHOVEN – Het Brabants Burgerplatform stapt per direct uit het overleg over de mestproblematiek in de provincie. Volgens voorzitter Geert Verstegen uit Sint Hubert heeft de koepel van milieu- en burgergroeperingen het gevoel er ‘voor de schone schijn bij te zitten’. ,,Daar passen we voor. We kunnen onze tijd beter besteden.”


De provincie werkt al langere tijd aan een nieuwe aanpak van de mest die afkomstig is van de vele Brabantse veehouderijen. Om allerlei organisaties hun standpunten te laten inbrengen, werd ook een klankbordgroep opgericht: de ‘Maatschappelijke Begeleidingsgroep’. Daarin schoof ook het Brabants Burgerplatform aan.

Lees verder > ED

Categorieën: POLITIEK

1 reactie

Geert Verstegen, voorzitter Brabants Burgerplatform · 16 februari 2023 op 23:32

Geachte mevrouw,

hartelijk dank voor Uw reactie, die we op prijs stellen.

Ook wij onderschrijven het principe om in gesprek te blijven.
Maar er zijn grenzen aan deelgenoot blijven van een overleg waar we stelselmatig genegeerd worden.

En nu we zelfs deel worden gemaakt van de uitvoering van een beleid waarin we ons niet herkennen, hebben we ervoor gekozen zelfs uit het overleg te stappen.

Enerzijds om te voorkomen dat wij onterecht als ondersteuner van het belang worden gezien, anderzijds omdat we onze tijd niet meer willen steken in een overleg dat onze argumenten stelselmatig negeert en ons wel veel tijd kost. Niemand is gehouden tot het onmogelijke.

We zullen zeker naar buiten komen met ons standpunt, zij het niet meer in het kader van dit overleg.
We hopen dat dit ook een krachtig signaal is naar de uitvoeringscommissie dat burgerparticipatie zo geen zin heeft.

Met vriendelijke groet

Geert Verstegen,
voorzitter Brabants Burgerplatform

> L.S.,
>
> Wat jammer om in de krant te lezen vandaag dat u uit het mestoverleg stapt!
> De enige oplossing van problemen, maar ook van gewoon samenleven, is blijven praten! En natuurlijk luisteren naar de problemen van anderen en er dan samen uitkomen!
>
> Er zijn zoveel verschillende mensen en beroepen en noem maar op, die ieder hun eigen wensenlijstje hebben. Maar omdat we redelijk dicht op elkaar leven, moeten we met elkaar rekening houden.
> En als we dat goed doen, hoeft er geen ruzie of oorlog meer te zijn. Dat zou ons streven moeten zijn, hoe onmogelijk dat ook lijkt!
>
> De timing is ook erg ongelukkig, omdat we binnenkort allemaal onze stem uit mogen brengen op provincie en waterschap.Het is belangrijk om van tevoren goede informatie aan iedereen te verschaffen, zodat er verstandig gekozen wordt en er daarna voortvarend gehandeld kan worden.
>
> Ik wens u wijsheid en inspiratie!
> Hartelijke groeten,

Naam bij de redactie bekend

Gesloten voor reacties.