een dagelijks probleem voor veel brabanders

Op deze gedetailleerde kaart in Google Maps staan alle Stank meldingen sinds 15 februari 2021 van Omgevingsdienst (donker) en Stank App (licht). Meldposities zijn random binnen straal 500m verschoven.

Zet stank op de kaart

Brabants Burgerplatform heeft een Web App voor U ontwikkeld, waarmee U overmatige stankoverlast als gevolg van Intensieve Veehouderij kunt doorgeven.


 • Deurne moet serieus werk gaan maken van het oplossen van geuroverlast
  DEURNE – Deurne moet serieus werk maken van het oplossen van geuroverlast. Met die boodschap gaf vereniging Stop de Stank de behandeling van een bezwaar tegen een nieuwe luchtwasser plots een vreemde wending. Siel Peijs 17-01-23 Het viel even stil toen de juridisch vertegenwoordiger van vereniging Stop de Stank maandag zijn […]
 • Pak stank veebedrijven nu aan
  Saneer per direct ernstige tankoverlast van veehouderijen. En stop met vergunningen voor nieuwe staluitbreidingen. Land van Cuijk en Maashorst moeten zo in navolging van het Rijk hun verantwoordelijkheid nemen en burgers actiever beschermen tegen overmatige stankhinder.
 • De Nederlandse staat heeft 2000 woningen in beeld waarbij de rechten van de mens (EVRM) worden geschonden.
  Omwonenden van veehouderijen zijn blootgesteld aan te veel stank. Dat heeft het Hof van Den Haag geoordeeld in een zaak aangespannen door burgers tegen de Staat, De rijksoverheid heeft nu de verplichting om deze onrechtmatigheden op te lossen.
 • Commissiedebat Tweede Kamer: “Geurproblematiek” (=Haags voor “Stankoverlast”)
  De commissie LNV van de 2e kamer debatteerde met de staatsecretaris over de stankproblematiek. De ondeugdelijke Wet Geurhinder Veehouderij en de uitspraak van het Hof van Den Haag over ontoereikende bescherming van burgers door de Staat.
 • Rondetafel gesprek met 2e Kamerleden “Geurproblematiek” (=Haags voor “Stankoverlast”)
  Staatsecretaris mevrouw Heijnen en de toenmalige minister van LNV dhr Staghouwer bezochten op 8 april 2022 Deurne en spraken met omwonenden van stankoverlastgevende veehouderijen. Aanleiding voor 2e kamerlid Tjeerd de Groot een kamer debat aan te vragen.
 • De minister en staatsecretaris bezoeken burgers in stankgebied
  ZEMBLA nodigde minister van LNV Staghouwer en staatssecretaris Heijnen uit bij burgers die al jaren last hebben van stankoverlast. Een werkzame manier om bewindslieden te doordringen vna hun verantwoordelijkheid?
 • Strijd tegen stank voor de rechter
  Op 14 september 2022 deed de rechter in Den Haag een baanbrekende uitspraak in een zaak aangespannen door 16 burgers tegen de Staat der Nederlanden. Omwonenden hebben recht op een schadevergoeding van de staat wegens onterecht verleende vergunningen.
 • ZEMBLA: Stank en Strijd
  Stankoverlast in Nederland: dit is wat Zembla erover ontdekte 05-05-2022 Honderdduizenden mensen hebben dagelijks te maken met stankoverlast door intensieve veehouderij. Wat is stankoverlast precies? Wat doet het met je?  Hoe meet je het? Wat doen boeren om de overlast te beperken? En worden burgers er voldoende tegen beschermd? In […]
 • Het functioneren van de omgevingsdienst
  Te veel vergunningen worden te vaak onterecht verleend. Er wordt onvoldoende toezicht gehouden en onvoldoende gehandhaafd. Een trieste conclusie over het functioneren van de Omgevingsdienst
 • NIEUWE APP ZET “STANK OP DE KAART”
  Brabants Burgerplatform heeft een Web App voor U ontwikkeld, waarmee U overmatige stankoverlast als gevolg van Intensieve Veehouderij kunt doorgeven. Wees niet langer passief, kom in actie en zet samen met anderen stank op de politieke kaart.
 • DE STAAT GEDAAGD
  Advocaat Nout Verbeek klaagt de staat aan.  Namens een aantal omwonenden van veehouderijen is hij een proces begonnen tegen de Staat der Nederlanden. De Staat maakt zich namelijk schuldig aan discriminatie door een hogere geurbelasting toe te staan aan de veehouderij dan aan de industrie en door veehouderijen een hogere geurbelasting toe te staan in concentratiegebieden dan in niet-concentratiegebieden.
 • DE CASUS LANDERD
  In Landerd, N.O. Brabant, is nu begonnen met de bouw van een megastal voor 17.000 varkens. Omwonenden verzetten zich al sinds 2014. Door combiluchtwassers krijgen omwonenden nu meer dan 30 odeurunits over zich heen KLIK HIER VOOR HET HELE DOSSIER VAN DEZE CASUS en KLIK HIER VOOR DE UPDATE VAN […]
 • FALENDE LUCHTWASSERIJ
  In Overijssel blijkt maar 8% van de luchtwassers naar behoren te werken. illustratie: Sarah Linde Hoe zou het er in Brabant dan wel niet voor staan? hier de link naar het nieuws van max5odeur
 • VOOR MINDER STANK NAAR DE RECHTBANK
  Geert Verstegen adviseert onze Zuiderburen
 • MAX-5-ODEUR
  Max 5 odeur is een werkgroep die bestaat uit leden van burgergroeperingen die actief zijn in de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Limburg en Overijssel. Zij hebben het rapport Max 5 odeur samengesteld. Vanuit het Brabants Burgerplatform maakt Gert van Dooren deel uit van de werkgroep. Door rijksbeleid is in het buitengebied […]
 • GEUR: BRABANT AAN ZET
  De Commissie Biesheuvel dringt aan op structurele maatregelen tegen stank veroorzaakt door de veehouderij. Omwonenden worden nu onvoldoende beschermd.

Brabants Burgerplatform op Facebook over Stank

Artikelen van Max5Odeur over Lokaal Stankbeleid

Omroep Brabant : Nieuws over STANKOVERLAST

Eindhovens Dagblad over STANKOVERLAST

Brabants Dagblad over STANKOVERLAST

Gelderlander over STANKOVERLAST