een dagelijks probleem voor veel brabanders

Op deze gedetailleerde kaart in Google Maps staan alle Stank meldingen sinds 15 februari 2021 van Omgevingsdienst (donker) en Stank App (licht). Meldposities zijn random binnen straal 500m verschoven.

Zet stank op de kaart

Brabants Burgerplatform heeft een Web App voor U ontwikkeld, waarmee U overmatige stankoverlast als gevolg van Intensieve Veehouderij kunt doorgeven.


 • Strijd tegen stank voor de rechter
  Op 14 september 2022 deed de rechter in Den Haag een baanbrekende uitspraak in een zaak aangespannen door 16 burgers tegen de Staat der Nederlanden. Omwonenden hebben recht op een schadevergoeding van de staat wegens onterecht verleende vergunningen.
 • Het functioneren van de omgevingsdienst
  De Hofbar besteedde 2 afleveringen aan het functioneren van de Omgevingsdienst. Een onthutsend beeld van het functioneren van onze omgevingsdiensten.
 • NIEUWE APP ZET “STANK OP DE KAART”
  Brabants Burgerplatform heeft een Web App voor U ontwikkeld, waarmee U overmatige stankoverlast als gevolg van Intensieve Veehouderij kunt doorgeven. Wees niet langer passief, kom in actie en zet samen met anderen stank op de politieke kaart.
 • DE STAAT GEDAAGD
  Advocaat Nout Verbeek klaagt de staat aan.  Namens een aantal omwonenden van veehouderijen is hij een proces begonnen tegen de Staat der Nederlanden. De Staat maakt zich namelijk schuldig aan discriminatie door een hogere geurbelasting toe te staan aan de veehouderij dan aan de industrie en door veehouderijen een hogere geurbelasting toe te staan in concentratiegebieden dan in niet-concentratiegebieden.
 • DE CASUS LANDERD
  In Landerd, N.O. Brabant, is nu begonnen met de bouw van een megastal voor 17.000 varkens. Omwonenden verzetten zich al sinds 2014. Door combiluchtwassers krijgen omwonenden nu meer dan 30 odeurunits over zich heen KLIK HIER VOOR HET HELE DOSSIER VAN DEZE CASUS en KLIK HIER VOOR DE UPDATE VAN […]
 • FALENDE LUCHTWASSERIJ
  In Overijssel blijkt maar 8% van de luchtwassers naar behoren te werken. illustratie: Sarah Linde Hoe zou het er in Brabant dan wel niet voor staan? hier de link naar het nieuws van max5odeur
 • VOOR MINDER STANK NAAR DE RECHTBANK
  Geert Verstegen adviseert onze Zuiderburen
 • MAX-5-ODEUR
  Max 5 odeur is een werkgroep die bestaat uit leden van burgergroeperingen die actief zijn in de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Limburg en Overijssel. Zij hebben het rapport Max 5 odeur samengesteld. Vanuit het Brabants Burgerplatform maakt Gert van Dooren deel uit van de werkgroep. Door rijksbeleid is in het buitengebied […]
 • GEUR: BRABANT AAN ZET
  Op 23 april is het rapport “Geur Bekennen” gepubliceerd door de Commissie Biesheuvel (1). Brabant, de provincie met de zwaarste geurbelasting, krijgt veel aandacht in het rapport. Terecht. Het rapport legt een schrijnende situatie bloot. De Commissie Biesheuvel dringt aan op structurele maatregelen tegen stank veroorzaakt door de veehouderij. Omwonenden […]

Brabants Burgerplatform op Facebook over Stank

Artikelen van Max5Odeur over Lokaal Stankbeleid

Omroep Brabant : Nieuws over STANKOVERLAST

Eindhovens Dagblad over STANKOVERLAST

Brabants Dagblad over STANKOVERLAST

Gelderlander over STANKOVERLAST